Inspiring people. Excellent results.

Gedreven door ICT willen wij samen meer bereiken. Als betrokken partner in Noord-Nederland. Dat is wie wij zijn. Wij zijn Get There.

  • Deel:

Automatische pagina opmaak NDC Media

Automatische pagina-opmaak

NDC mediagroep is het grootste onafhankelijke mediahuis van Noord-Nederland met meer dan 70 digitale kanalen, 30 events, 40 weekbladen, 7 nieuwsbladen en 3 dagbladen. Bij het drukken van weekbladen en dagbladen komt veel kijken. Content, advertenties en familieberichten komen op verschillende momenten binnen en toch moet er dagelijks een nette papieren krant in de bus vallen. Juist in dit dynamische proces is goede ondersteunende software cruciaal.

Onze rol

Wij ontwikkelden voor NDC algoritmes om snel advertentiepagina’s zo optimaal mogelijk te vullen. Hier omheen hebben we een portaal gebouwd dat NDC helpt om vroegtijdig inzicht te krijgen in relevante informatie die het volume of de opzet van een krant kan beïnvloeden. Vervolgens hebben we dit portaal verder uitgebreid zodat je met een druk op de knop allerlei types pagina’s kunt vullen. De algoritmes die we ontwikkeld hebben houden rekening met voorkeursposities, een rustige paginaopmaak en volgorde in familieberichten.

Het resultaat

We zijn heel klein begonnen en samen met NDC langzaam toe gegroeid naar een steeds uitgebreider portaal. Het wordt dagelijks gebruikt en heeft ondertussen bewezen van waarde te zijn. Niet alleen de software is nuttig maar ook het proces eromheen is met dit portaal een stuk eenvoudiger geworden.

“Het is ons gelukt om theoretische algoritmes te vertalen naar bruikbare software voor deze klant.

Dat geeft enorm veel energie!”

Berjan Jonker, Software Engineer