Inspiring people. Excellent results.

Get There ICT professionals in Leek, Noord-Nederland. Gedreven door ICT willen wij samen meer bereiken, als betrokken ICT partner.

 • Deel:

Big Data binnen de Energy Data Hub

Op 23 januari trakteerden we Javanen op een leerzame avond over onze Energy Data Hub. Onze collega’s Wilco en Durk wisten veel te vertellen over de fijnmazige meetgegevens van slimme energiemeters die grote hoeveelheden meet- en andere data leveren. De Energy Data Hub speelt een centrale rol in de opslag en verwerking van deze gegevens: een “big data” toepassing bij uitstek!
De pizza vooraf, en de borrel achteraf gaven een informeel en gezellig tintje aan de avond.
Allen bedankt voor de belangstelling en de mooie reacties op ons feedbackformulier! Op naar een volgende sessie!

 • Datum: 23-01-2018
 • Lokatie: Amersfoort
 • Type: Java & Big Data

  Wat we met de EDH hebben gedaan is het onderste uit de kan halen voor wat mogelijk is met Java om te komen tot een zo snel mogelijke oplossing, die daarnaast ook behoorlijk robuust is en flink schaalbaar en waarnaast er belangrijke voorwaarden voor de security middels elliptische curve encryptie zijn gerealiseerd.

  Wellicht voor velen onbekend, maar binnen de EDH is gewerkt met NIO.2, dat standaard die in Java SE zit, voor “in-memory” databases om heel snelle dataopslag te realiseren wat verder is opgeslagen in Cassandra.

  Programma

  • 17:30 uur – ontvangst met een warme maaltijd vervangende hap en een drankje
  • 18:30 uur – Durk Valk (technisch directeur Get There) over “de cruciale rol van meet data in het veranderende energielandschap en hierbij op te lossen ICT security, schaalbaarheid en modellering uitdagingen”.
  • 19:15 uur – Wilco Oelen (senior engineer Get There) over “Energy Data Hub: uitwerking van een ICT-kernsysteem voor een veranderende energiewereld.”
  • 20:00 uur – Borrel en gelegenheid tot napraten

  Locatie & vragen

  Dit event werd gehouden bij Get There in Amersfoort.

  Ons kantoor zit in de Atoomclub, Maanlander 47, 3824 MN  Amersfoort