Advanced analytics zelfscan:

Over de advanced analytics zelfscan

Heb je een idee waarbij je wilt ontdekken of data en advanced analytics een oplossing kunnen zijn? Onze zelfscan staat voor je klaar! Met onze advanced analytics zelfscan helpen we je de belangrijkste randvoorwaarden voor jouw idee te begrijpen. We toetsen of je idee duidelijk, haalbaar en waardevol is. Ons doel is om je te helpen om goede ideeën te realiseren.

We begrijpen dat elk idee uniek is, daarom hanteren we verschillende aanpakken afhankelijk van het type idee dat je hebt. Let op, het betreft een versimpelde weergave van de werkelijkheid. Specifieke situaties en omstandigheden bespreken we graag tijdens een persoonlijk gesprek.  

Advanced analytics zelfscan

Data: goud of fout?

Is mijn data waardevol?

Advanced analytics als bouwsteen voor datagedreven werken

Datagedreven werken is tegenwoordig onmisbaar in moderne organisaties. Steeds meer bedrijven baseren hun beslissingen op inzichten uit data of onderzoeken de mogelijkheden om de waarde van data te benutten. Om datagedreven te kunnen werken, moeten bedrijven bepaalde stappen ondernemen. We hebben een whitepaper geschreven over datagedreven werken, download hier onze whitepaper met meer over deze stappen. 

Binnen datagedreven werken speelt data analytics een cruciale rol. Het helpt bij het verkrijgen van waardevolle inzichten uit data. Data analytics werkt nauw samen met data engineering, dat verantwoordelijk is voor de verzameling en organisatie van data, en met data consultancy, dat expertise biedt in het effectieve gebruik van data. De samenhang tussen deze drie bouwstenen legt de basis voor een succesvolle en impactvolle datagedreven aanpak binnen organisaties. Hierbij wordt data optimaal benut om waarde te genereren en de besluitvorming te versterken. 

Data Engineering: 

Data engineering legt de basis voor succesvol datagedreven werken door het verzamelen, organiseren en transformeren van data, waardoor waardevolle inzichten en data-gedreven besluitvorming mogelijk worden. Een belangrijk aspect van data engineering is het creëren van een “Single Source of Truth” (SSOT), waarbij alle databronnen worden samengebracht, gestandaardiseerd en geïntegreerd, waardoor organisaties een betrouwbaar en consistent beeld van hun gegevens krijgen. Ontdek hier meer over onze visie op SSOT en hoe het uw organisatie kan helpen. We hebben een whitepaper geschreven over een SSOT. Download hier de whitepaper.

Advanced Analytics: 

Data analytics biedt de benodigde technieken en methoden om waardevolle inzichten uit data te halen. Door geavanceerde analysetechnieken, zoals statistische modellering en machine learning, toe te passen en deze te combineren met sector- en organisatiekennis, kunnen organisaties hun data optimaal benutten. Met behulp van advanced analytics kunnen organisaties dankzij het analyseren van historische gevens zowel terug- als vooruitkijken. Dit stelt hen in staat om proactief te handelen en hun strategieën te optimaliseren. 

Data Consultancy: 

Onze data consultants streven ernaar om je te helpen data als waardevolle bron te benutten en tegelijkertijd de juiste structuur, werkwijze en best practices te implementeren die passen bij de behoeften van jouw organisatie. Met diepgaand begrip van data-analyse en technologische mogelijkheden helpen we bij het ontwerpen en implementeren van datastructuren, het definiëren van data governance-frameworks en het opzetten van effectieve data workflows. Onze data consultants zijn jouw partners in het ontdekken, ontwikkelen en maximaliseren van de waarde van jouw data. 

Meer weten over advanced analytics?

Bekijk onze interessante data klantcases

Centraal Dataplatform als datahub

tijdwinst, meer uit data halen én verbeterde datakwaliteit voor woningcorporatie Actium

Eenduidige antwoorden zonder omwegen met een dataplatform bij Kabelnoord

Dataplatform gebouwd met Databricks, waar data vanuit alle relevante systemen wordt samengevoegd.

Inzicht verkrijgen uit de waarheid bij Heuver

Tijdbesparing dankzij een dataplatform