• Deel:

EDH

Wij zagen kansen in de markt en ontwikkelden de Energy Data Hub: dé big data toepassing in de energiemarkt.

De energiemarkt is sterk in ontwikkeling. Sneller dan ooit te voren wordt er geïnnoveerd op het gebied van kleinschalige energiebronnen en -initiatieven. De uitrol van slimme energiemeters zorgt voor grote hoeveelheden energiegegevens. En die gegevens bieden kansen voor oplossingen.

Onze rol

De EDH bundelt en verrijkt de data van decentrale energie voor toepassingen bij eindgebruikers, leveranciers en netbeheerders. Dit bracht interessante uitdagingen met zich mee.

De privacy van de meetgegevens is van groot belang. We hebben deze dienst dan ook van hoogwaardige beveiliging voorzien.

Steeds meer zien we kleinschalige lokale initiatieven ontstaan. Daarnaast blijft ook de gevestigde orde innoveren en zich doorontwikkelen. Om deze reden is de EDH zeer schaalbaar gemaakt. Zo kunnen we zowel kleine als grotere afnemers bedienen. Geschikt voor miljoenen gebruikers.

Het resultaat

Een dienst die het mogelijk maakt om miljoenen real-time meetwaarden van elektriciteit en gas op te slaan. Deze meetgegevens bieden de basis om energiebesparende mogelijkheden in kaart te brengen.

 

Wij geloven dat big data een groot deel uitmaakt van onze nabije toekomst. Met deze dienst hebben we onze innovativiteit toegepast en bijgedragen aan de inrichting van het nieuwe energielandschap. Het is een mooi voorbeeld van de oneindige mogelijkheden die ICT onze wereld te bieden heeft.

Meer cases

MijnSchool

Getthere