Case: fietsconfigurator Accell

Wij ontwikkelden een nieuwe fietsconfigurator in HTML5 en een volledig nieuw contentmanagementsysteem voor fietsengigant Accell Group.

  • Deel:

Fietsconfigurator

Accell Group is wereldwijd actief in het midden- en hoge segment van de fietsenmarkt en de markt voor fietsonderdelen en -accessoires. De onderneming heeft een leidende marktpositie in Europa. Via een configurator (in Flash) konden klanten online zelf hun ‘fiets op maat’ samenstellen. De omgeving was echter aan vernieuwing toe.

Onze rol

Wij ontwikkelden een nieuwe fietsconfigurator in HTML5, ter vervanging van de oude versie. Met deze online product configurator kunnen mensen een op persoonlijke smaak gebaseerde configuratie van hun fiets samenstellen.

Een interessante uitdaging. Enerzijds moest de configurator een aantrekkelijke en eenvoudige user interface hebben. Anderzijds was er de uitdaging om te zorgen dat alleen die configuratie mogelijkheden werden toegestaan die door de fabrikant werden ondersteund. Het vereiste duidelijke koppelingen met de al bestaande systemen.

Nadat de frontend naar tevredenheid was opgeleverd, kwam de aanvullende vraag om ook de volledige beheeromgeving te vernieuwen, inclusief een compleet nieuwe betaalmodule.

Het resultaat

De nieuwe configurator is een gebruiksvriendelijke module voor de bezoeker, met een zeer gebruikersvriendelijk contentmanagementsysteem voor Accell. Fietsmerk VanNicholas en Koga maken al gebruik van de configurator

www.accell-group.com

Meer cases

VanPlan

NDC Mediagroep

Onderwijs administratieportaal

Preadyz