vervanging productconfigurator en beheeromgeving mét nieuwe payment provider

Wij ontwikkelden een nieuwe fietsconfigurator in HTML5 en een volledig nieuw contentmanagementsysteem voor fietsengigant Accell Group. Stel je eigen fiets samen!

Accell Group N.V. richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur. Ze heeft een marktleidende positie, o.a. in Nederland. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen gemeten in omzet. Wat doe je als deze fietsengigant de verouderde configurator wil vernieuwen, een nieuw contentmanagementsysteem wenst inclusief integratie met payment provider? Zo snel mogelijk aan de slag natuurlijk!

 

het probleem

Verouderd contentmanagementsysteem en gedateerde userinterface & payment provider

 Via een configurator (destijds in Flash) konden klanten online zelf hun ‘fiets op maat’ samenstellen. Een prachtige tool voor de fietsliefhebber die hoge eisen stelt aan de mate waarin de fiets en het lichaam bij elkaar passen voor een optimale prestatie. Die configuratie-omgeving was sterk verouderd. Daarnaast voldeed het contentmanagementsysteem niet meer en wilde men een geïntegreerde betalingsoplossing. Tijd dus om met elkaar om tafel te gaan en te luisteren naar de wensen van Accell.

 

 

de opdracht aan Get There

vernieuwen online productconfigurator en beheeromgeving

Het werd ons snel duidelijk: Accell Group beweegt mee met de moderne marktwensen. Zelf je fiets samenstellen is mooi, maar als de applicatie niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd heb je als marktleider actie te ondernemen. De omgeving was aan vernieuwing toe: frontend, beheeromgeving en geïntegreerde betaaloplossing. Onze ervaren collega’s doken daar meteen in.

 

 

onze oplossing

Aantrekkelijke en eenvoudige userinterface met koppelingen met bestaande systemen

In een korte doorlooptijd ontwikkelden wij een nieuwe fietsconfigurator in HTML5, ter vervanging van de oude versie. Met deze online product configurator kunnen mensen een op persoonlijke smaak gebaseerde configuratie van hun fiets samenstellen.

Een interessante uitdaging. Enerzijds moest de configurator een aantrekkelijke en eenvoudige user interface hebben. Anderzijds was er de uitdaging om te zorgen dat alleen die configuratie mogelijkheden werden toegestaan die door de fabrikant werden ondersteund. Het vereiste duidelijke koppelingen met de al bestaande systemen.

 

 

het resultaat

nieuwe frontend plus volledig vernieuwde beheeromgeving inclusief nieuwe payment provider

Nadat de frontend naar tevredenheid was opgeleverd, kwam de aanvullende vraag om ook de volledige beheeromgeving te vernieuwen, inclusief een compleet nieuwe betaalmodule.

De nieuwe configurator is een gebruiksvriendelijke module voor de bezoeker, met een zeer gebruikersvriendelijk contentmanagementsysteem voor Accell. Fietsmerken VanNicholas en Koga maken nog steeds gebruik van de configurator. Neem een kijkje!

Koga

Van Nicholas

www.accell-group.com

Meer cases

Ontsluiting van evenementen-database door website

Centraal beheer en doorplaatsingsmogelijkheden van de Uitagenda

Inzichtelijke bedrijfsadministratie dankzij ons nieuwbouw platform

Gebruikersvriendelijke workflow voor processen en data