Case MijnSchool

Wij ontwikkelden MijnSchool: hét ouderportaal voor het basis onderwijs. MijnSchool dient als brug in de communicatie tussen ouders, leerkrachten en leerlingen. Het ouderportaal versoepelt het hele proces van meedoen en meedenken.

  • Deel:

MijnSchool

Onze rol

Een groeiend aandeel van de alledaagse communicatie verschuift naar digitaal. Er vindt een grote hoeveelheid informatie-uitwisseling plaats tussen scholen en ouders. De applicatie heeft als doel om deze communicatie te verbeteren.  Eén portaal voor iedereen. Geen losse briefjes meer en alle informatie over de school en leerlingen is binnen handbereik.

We hebben ervoor gezorgd dat de applicatie automatisch wordt bijgewerkt via een koppeling met het leerlingadministratiesysteem (LAS). Zo is er geen dubbele administratie meer en is het systeem altijd actueel. Wel zo makkelijk!

Het resultaat

Onze inspanningen hebben een zeer compleet portaal opgeleverd dat door een groeiend aantal scholen wordt gebruikt. Het is beschikbaar als webapplicatie én als mobiele app  voor iOS / Android.

Net als de kinderen blijft ook MijnSchool zich doorontwikkelen. Uit onze gesprekken met scholen halen wij nuttige informatie en zetten dit om tot nieuwe elementen binnen de applicatie. Binnenkort voegen we dan ook een nieuwe functie toe: het kindportfolio. De ontwikkeling van het kind volgen was nog nooit zo makkelijk.

In 2015 is MijnSchool zelfs genomineerd en geplaatst in de top-5 beste ICT-projecten in het onderwijs. Trots!

www.mijnschool.nl

Meer cases

EDH

Energy Data Hub