Ontwikkeling online productconfigurator met koppelingen naar ERP systeem

Wij ontwikkelden een nieuwe fietsconfigurator in HTML5 en een volledig nieuw contentmanagementsysteem voor fietsengigant Accell Group. Stel hiermee je eigen fiets samen!

Wat doe je als fietsengigant Accell een nieuwe online productconfigurator wenst met nieuwe beheeromgeving en integratie met een paymentprovider? Luisteren, zodat je de behoeften in kaart brengt, de beste oplossing bedenken en zo snel mogelijk aan de slag natuurlijk!

Accell Group N.V. richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur. Ze heeft een marktleidende positie, o.a. in Nederland en in Europa is Accell Group zelfs marktleider in fietsen, gemeten in omzet. Dan is een verouderde fietsconfigurator niet meer werkbaar.

 

het probleem

Verouderd contentmanagementsysteem en gedateerde userinterface & payment provider

 Via een configurator (destijds in Flash) konden klanten online zelf hun ‘fiets op maat’ samenstellen. Een prachtige tool voor de fietsliefhebber die hoge eisen stelt aan de mate waarin de fiets en het lichaam bij elkaar passen voor een optimale prestatie. De eerste versie was destijds door een éénpitter knap in elkaar gezet. Echter, die configuratie-omgeving was inmiddels sterk verouderd. Daarnaast voldeed het contentmanagementsysteem niet meer en wilde men een geïntegreerde betalingsoplossing. Tijd dus om met elkaar om tafel te gaan en te luisteren naar de wensen van Accell. Vanuit onze goede relatie met Accell IT zijn we gevraagd om met een professionele blik naar deze eerste versie te kijken, waarmee een start was gemaakt met een nieuwe online productconfigurator.

 

 

de opdracht aan Get There

vernieuwen online productconfigurator en beheeromgeving

Het werd ons snel duidelijk: Accell Group beweegt mee met de moderne marktwensen. Zelf je fiets samenstellen is mooi, maar als de applicatie niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd heb je als marktleider actie te ondernemen. De omgeving was aan vernieuwing toe: frontend, beheeromgeving en geïntegreerde betaaloplossing. Technologieën waren inmiddels veranderd, waardoor we veel verbeteringen konden aanbrengen. Onze ervaren collega’s doken daar meteen in.

 

 

onze oplossing

Online productconfigurator: aantrekkelijke en eenvoudige userinterface met koppelingen met bestaande systemen

In een korte doorlooptijd ontwikkelden wij een nieuwe online fietsconfigurator in HTML5, ter vervanging van de oude versie. Met deze online product configurator kunnen klanten snel en eenvoudig een op persoonlijke smaak gebaseerde fiets online samenstellen.

Wij vonden het een interessante uitdaging. Enerzijds moest de configurator een aantrekkelijke en eenvoudige user interface hebben. Anderzijds was er de uitdaging om te zorgen dat alleen die configuratie mogelijkheden werden toegestaan die door de fabrikant werden ondersteund. Het vereiste duidelijke koppelingen met de al bestaande systemen. We zijn de uitdaging aangegaan en, zonder overdrijven, de nieuwe online product configurator met aantrekkelijke en eenvoudige userinterface inclusief ontsluitingen met bestaande systemen is naar volle tevredenheid opgeleverd!

 

 

het resultaat

nieuwe frontend plus volledig vernieuwde beheeromgeving inclusief nieuwe payment provider

Nadat de frontend naar tevredenheid was opgeleverd, kwam de aanvullende vraag om ook de volledige beheeromgeving te vernieuwen, inclusief een compleet nieuwe betaalmodule. Een mooie klus voor ons ervaren team.

Het resultaat? Nieuwe frontend, een volledig vernieuwde beheeromgeving inclusief een nieuwe payment provider. Wij zijn trots op ons team!

Alle verbeteringen nog even op een rijtje

  • aantrekkelijke user interface
  • eenvoudige user interface
  • snelle user interface
  • alle door de fabrikant ondersteunde configuratiemogelijkheden
  • koppelingen met al bestaande systemen
  • volledig vernieuwde, gebruikersvriendelijke beheeromgeving
  • koppeling met nieuwe payment provider

De nieuwe configurator is een gebruiksvriendelijke module voor de bezoeker, met een zeer gebruikersvriendelijk contentmanagementsysteem voor Accell. Fietsmerken VanNicholas en Koga maken nog steeds gebruik van de configurator. Neem een kijkje!

Koga

Van Nicholas

www.accell-group.com

Werk jij straks mee aan onze projecten?

Ontdek onze vacatures en wie weet spreken we jou snel!

Bekijk onze vacatures!

Meer cases

Ontsluiting van evenementendata door website met CMS

Centraal beheer en doorplaatsingsmogelijkheden van de Uitagenda

Online bedrijfsadministratie platform met koppelingen naar HR en financiële systemen

Gebruikersvriendelijke workflow voor processen en data

Meer weten over deze case of over een online productconfigurator?