Transitie nieuwe software UMCG

Get There ondersteunde het UMCG met de transitie naar en de ontwikkeling van een nieuw software-pakket om de registratie voor genetisch onderzoek flink te verbeteren.

Het probleem & de aanpak

Soms worden projecten gaandeweg te groot om deze geheel in eigen beheer uit te voeren: de transitie naar nieuwe software is daar een voorbeeld van. De uitfasering van WinPas en de ontwikkeling van het nieuwe ADLAS (bedoeld om de functionaliteit van de registratie voor genetisch onderzoek te verbeteren) was voor het UMCG zo’n dergelijk project. Het UMCG had behoefte aan een partner; een samenwerking tussen de eigen ICT-medewerkers en onze ICT-professionals, zodat ze zeker waren van een soepele uitrol van deze uitfasering en de ontwikkeling van het nieuwe ADLAS.

 

de aanpak: analyse met Scrum als ontwikkelmethodiek

Het UMCG was al bezig om deze vervangende applicatie in eigen beheer te bouwen. We voerden daarop eerst een analyse uit van het werk dat nog moest gebeuren. Op basis van deze analyse is er voor gekozen om het pakket verder te ontwikkelen, in eigen beheer door het UMCG, met ons als ondersteunende partner daarin. Als basis hiervoor is Scrum als ontwikkelmethodiek gekozen. Deze flexibele manier van werken geeft ruimte om nieuwe inzichten op te nemen. Eisen en wensen kunnen namelijk veranderen. Zo houdt UMCG grip op haar doel en houden wij grip op het proces. En we kunnen snel schakelen.

 

In de daaropvolgende jaren zijn wij blijven bijdragen aan het project op diverse terreinen, waaronder analyse, ontwerp, bouw, test en projectondersteuning.

Hayo Schultink

UMCG

“Get There is altijd alert en doortastend geweest. Ze zijn er met oplossingen als dat nodig is.”

Het resultaat: transitie naar en de ontwikkeling van nieuwe software

Een succesvolle transitie naar en de ontwikkeling van nieuwe software. Wij zijn blij dat we het UMCG daarin hebben kunnen ondersteunen.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • de registratie van genetisch onderzoek is flink verbeterd;
  • het nieuwe pakket sluit beter aan bij de wensen van het UMCG;
  • kennis over het ontwikkelde pakket is in de organisatie gebleven;
  • de nieuwe software is kwalitatief beter;
  • de beheerkosten voor het UMCG zijn lager.

 

Hayo Schultink, manager van de afdeling Genetica gedurende deze periode, kijkt tevreden terug op dit project: “We hebben deze periode succesvol kunnen afsluiten. Doordat ICT-medewerkers van de afdeling en van Get There samenwerkten in het Scrum team, is de kennis over het ontwikkelde pakket ook in de organisatie gebleven.” ADLAS sluit beter aan bij wat de organisatie vraagt en is ook kwalitatief beter, zodat de beheerlasten voor het UMCG lager zijn.

Ga naar de website van UMCG

Lees meer over software ontwikkeling

Werk jij straks mee aan onze projecten?

Ontdek onze vacatures en wie weet spreken we jou snel!

Bekijk onze vacatures!

Meer cases

Internationale bank slagvaardiger door invoering bedrijfsbrede referentie-architectuur

Enterprise architectuur spil in ontwikkeling ICT landschap

Programmamanagement invoering nieuw kentekenbewijs

Meer weten over deze case of over een transitie nieuwe software?