Aanpassingen ICT landschap Triodos Bank

  • Deel:

Internationale bank slagvaardiger door invoering bedrijfsbrede referentie-architectuur

Triodos Bank is een van ’s werelds meest duurzame banken en groeit momenteel sterk – op alle fronten. Gedegen ICT en informatievoorziening zijn van essentieel belang. De huidige ontwikkelingen eisen een verstevigde architectuur functie. Zowel qua diensten, proces als inhoud. Get There helpt deze ambitieuze bank bij dit intensieve en uitdagende traject.

Onze rol

Het architectuurteam van Triodos Bank wordt gezien als een belangrijke spil in de ontwikkeling van het ICT landschap. De beoogde verstevigde functie van architectuur als regievoerder in dit proces, vereiste de toevoeging van een zeer ervaren enterprise architect aan het huidige team.

Onze enterprise architect is coach en meewerkend voorman. In deze rol heeft hij diverse architectuur professionalisatie initiatieven getrokken en gefaciliteerd, om de bedrijfsprocessen zo effectief en efficiënt mogelijk te kunnen inrichten.

Zo is er een aantal referentie architecturen opgesteld en is er een architectuur diensten portfolio ontwikkeld. Hiermee is helder geformuleerd welke rollen de diverse architecten kunnen vervullen en is de huidige situatie (met ontwikkelingen, eisen én de gewenste situatie) goed in kaart gebracht. Denk hierbij aan infrastructuur, processen en applicaties. Duidelijk omschreven resultaatverplichtingen, daar houden we van.

Naast strategie, coachen en het verhelderen van processen draait onze enterprise architect ook praktisch mee op diverse vlakken.

Voorbeelden hiervan zijn de vernieuwing van de netwerkinfrastructuur voor het core en access netwerk, de storage infrastructuur en end user computing infrastructuur. Efficiëntie is immers van groot belang, juist wanneer een organisatie onderhevig is aan sterke groei.

Daarom is ook het applicatie landschap meegenomen in de werkzaamheden van onze architect. Het team heeft gewerkt aan diverse oplossingen voor zowel de klanten als de medewerkers van Triodos Bank. Voorbeelden zijn de applicaties waarmee klanten werken, een RBAC inrichting en ICT-oplossingen omtrent onboarding. Dit laatste staat centraal binnen het inwerk- en integratieproces van nieuwe medewerkers. De oplossingen zorgen ervoor dat alles in hun bereik is om zich te kunnen ontwikkelen tot betrokken en bevlogen medewerkers. En dat is precies wat bij een groeiende organisatie als Triodos Bank past.

Het resultaat

Dit omvangrijke traject resulteert op diverse vlakken in toegevoegde waarde voor Triodos Bank. Het creëert inzicht en flexibiliteit en zorgt ervoor dat het ICT landschap van de bank de benodigde ontwikkelingen succesvol ondergaat. Zo blijft de continuïteit van de organisatie gewaarborgd.

Zo bereiken we, gedreven door ICT, samen meer.

www.triodos.nl

Lees meer over software ontwikkeling

Werk je straks mee aan onze projecten?

Ontdek onze vacatures en wie weet spreken we jou snel!

Bekijk onze vacatures!

Meer cases

transitie nieuwe software UMCG

flinke verbetering registratie genetisch onderzoek

Programmamanagement invoering nieuw kentekenbewijs

Meer weten over deze case of over ICT aanpassingen?