• Deel:

VanPlan

Wij ontwikkelden de nieuwe look & feel van Noord-Nederlands’ grootste evenementenwebsite.

Via VanPlan krijg je het meest complete overzicht aan evenementen in Noord-Nederland. Je vindt er festivals, muziek, kunst en andere vormen van ontspanning. De website was toe aan vernieuwing.

Onze rol

Wij verbeterden de functionaliteit en effectiviteit van de nieuwe website. Om dit te kunnen doen, bouwden we een krachtige API. De website kan nu op alle mogelijke devices worden bezocht. Dankzij het platform van Solr worden zoekopdrachten razendsnel teruggekoppeld met goede resultaten.

Het is tegenwoordig vechten om als website vindbaar te zijn binnen Google. De website van VanPlan is daarom geoptimaliseerd (SEO). Daarnaast is er gekeken naar conversieratio optimalisatie (CRO). De website is dusdanig geoptimaliseerd, zodat bezoekers gemakkelijk hun weg vinden en snel overgaan tot een aankoop.

Om directe aankoop mogelijk te maken is e-ticketing mogelijk gemaakt via Uitservice. Wij ontwikkelden het contentmanagementsysteem van Uitservice. Met dit CMS worden de agenda- en evenementgegevens van dit platform beheerd en verspreid. De uitjes die worden ingevoerd via de selfservicemodule van Uitservice verschijnen direct op VanPlan.

Het resultaat

Wij zorgden voor een volledig responsive website en integreerden de service van twee gerenommeerde ticketingpartijen. De verschillende manieren van optimalisatie hebben sterk bijgedragen aan het succes van VanPlan.

www.vanplan.nl

Meer cases

Fietsconfigurator

Accell Group

Onderwijs administratieportaal

Preadyz