Inzicht in het onbekende met data quality

  • Krijg grip op je data
  • Geen vendorlock. Je zit niet aan ons vast.
  • Menselijk & ambitieus. Dat zijn wij.
  • Deel:

Data quality

Inzicht in het onbekende

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je aan de gang wilt met de datakwaliteit of data quality binnen je organisatie. Bijvoorbeeld omdat er iets fout loopt in de managementinformatie of je signalen van de werkvloer krijgt dat er iets niet klopt. Ook kan een groot project, zoals een datamigratie, compleet in de soep lopen als de data quality niet op orde is.

De meest lastige factor is dat het vaak totaal niet duidelijk is hoe groot het probleem werkelijk is. Wat wel duidelijk is, is dat onvoldoende datakwaliteit ervoor kan zorgen dat je slecht onderbouwde beslissingen neemt of zelfs reputatieschade oploopt.

Wij verbeteren de datakwaliteit voor:

Grip krijgen op je datakwaliteit

Compleet foutloze data, dat is een utopie. Maar wat je wel mag verwachten, is datakwaliteit die goed genoeg is om je primaire proces mee te draaien. Of data quality die geschikt is voor integraties. Zowel intern, bijvoorbeeld tussen je ERP-systeem en een webshop, als met externe organisaties . Bovendien wil je ook een proces inrichten waardoor de datakwaliteit bewaakt wordt, zodat je niet tegen dezelfde problemen blijft aanlopen. Kortom: je wilt grip op je datakwaliteit.

Data kwaliteit verbeteren?

Ontdek dan onze whitepaper over de mogelijke oplossing. Single Source of Truth.

Whitepaper - SSOT

Zo pakken we dat aan

1
Inzicht krijgen in de problematiek
2
Samen bepalen waar de data aan moet voldoen
3
Inrichten meet- en regelkring
4
Overdragen aan data-eigenaren en stewards

Hoe helpen we jou daar bij

Bij veel van onze klanten merken we dat problemen met datakwaliteit vaak de kop opsteken als we ergens anders mee aan de slag gaan. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een datalakehouse of als we voorbereidingen treffen voor datamigratie. Maar ook als je zelf al hebt ontdekt dat er iets niet aan de haak is op het gebied van datakwaliteit, kun je bij ons terecht.

We beginnen met het verkrijgen van inzicht in de problematiek. Waar ontstaan de problemen en tot waar werken ze door? Het is vervolgens aan jou om te bepalen waar de data aan moet voldoen, jij bepaalt wat goed en fout is.

Is dat duidelijk, dan richten we een meet- en regelkring in die is gebaseerd op de PDCA-cyclus. Kort gezegd houdt dat in dat we ervoor zorgen dat mensen binnen jouw organisatie in staat zijn om de datakwaliteit te meten en, waar nodig, de datakwaliteit te verbeteren. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat er data cleansing nodig is. Get There is in deze kring ondersteunend: wij kunnen zorgen voor de juiste tools en adviseren over een logisch proces, maar het is natuurlijk aan jou om het uit te voeren. Samen wijzen we daarom bijvoorbeeld ook data-eigenaren en data-stewards aan. Want uiteindelijk zal de business altijd eigenaar van de data blijven, en is IT ondersteunend.

Met het inrichten van een meet- en regelkring en het aanwijzen van de juiste personen, ben je als organisatie volledig in staat om de datakwaliteit te meten, verbeteren en de data in je voordeel te gebruiken.

Lees meer over onze data oplossingen

Een greep uit onze data quality cases

Centraal Dataplatform als datahub

tijdwinst, meer uit data halen én verbeterde datakwaliteit voor woningcorporatie Actium

Krachtige datahub voor opslag en analyse van gegevens

High performance gecombineerd met flexibiliteit en veiligheid

Mijn Kabelnoord: robuust en uitbreidbaar klantenportaal

enorme afname druk op klantenservice

Vragen of meer weten?

Harmen vertelt je graag meer.