Inspiring people. Excellent results.

Get There ICT professionals in Leek, Groningen. Gedreven door ICT willen wij samen meer bereiken, als betrokken en professionele ICT partner.

Donderdag 16 mei organiseert Get There haar nieuwe kennisevent. Een avond over IoT, Smarthome, kunstmatige intelligentie en hoe data het allemaal samenbrengt.

 

Thema van deze avond is “Data en AI 2.0 in dienst van…?” en zal -net als voorgaande editie- plaats vinden in de Postwagen in Tolbert. Ontmoet vak-, en branchegenoten, geniet van heerlijk eten, en laat je inspireren door sessies van Albert van Breemen en Jan Huisers! Kom jij ook?

Artificial intelligence 2.0 – Albert van Breemen

Artificial Intelligence technologie bevindt zich op dit moment in een ‘Perfect Storm’. Een combinatie van ontwikkelingen op het gebied van data, hardware en software maken het mogelijk dat de oude droom van het creëren van intelligente systemen werkelijkheid begint te worden. Grote spelers zoals Google, Facebook, Uber en Netflix investeren veel in AI technologie om betere consumenten applicaties te maken. Maar op dit moment zien we ook al de tekenen van een tweede golf van AI, gedreven door industriële toepassingen. Door AI algoritmes te gebruiken in combinatie met sensor data worden nieuwe toepassingen gecreëerd. Deze ontwikkeling zal de komende jaren impact hebben op vele industriële toepassingen. Efficiëntere productie en logistiek, intelligente kwaliteitscontrole, proces optimalisatie, robotisering en smart asset management zijn enkele voorbeelden.

Wie is Albert van Breemen?

Technologie en innovatie zijn onderwerpen waar Albert van Breemen al meer dan 20 jaar actief mee is. In 2001 ronde hij zijn promotie op het gebied van intelligente software agents en mechatronica af. Daarna is hij gaan werken bij een van de meest innovatieve plaatsen in de wereld: Philips Research. Eén van zijn bijdrages hier was de iCat user-interface robot, waarvoor hij in 2005 de Time Magazine Best Invention award ontving. In 2008 maakte Albert de overstap naar ASML / New Business Development. Op dit moment werkt Albert voor zijn eigen AI consultancy bedrijf VBTI (VBTI.nl) en bouwt hij samen met de TU/e in Eindhoven aan een AI-Engineering Lab.

Praktijkcase IOT Smarthome oplossing Feenstra – Jan Huisers

Hoe start je een project waarbij data en klanten centraal staan, maar waarbij je nog geen idee hebt welke data je exact beschikbaar hebt, welk probleem je ermee op kan lossen en hoeveel geld je ermee kan verdienen of besparen? Wat je wel weet is dat je er iets mee moet en vooral wilt omdat je ziet dat het een groot potentieel heeft. Aan de hand van een mooie praktijkcase zal Jan Huisers een kijkje geven in de IOT smarthome oplossing van Feenstra.

Daarnaast zal hij het datastrategiemodel presenteren. Dit model daagt je uit met collega’s na te denken over de data en informatie die verzameld wordt binnen en buiten je bedrijf en hoe je dit in kan zetten om de doelstellingen van je bedrijf te realiseren. Een ‘game about data’.

Wie is Jan Huisers

“Ik verwonder me graag. Dat is mijn werk. Kom bij klanten die een probleem hebben. Ik help ze hun processen te verbeteren en hun bedrijfsvoering te innoveren. Ik breng bedrijven graag met nieuwe technologie in aanraking. Niet om hip te zijn maar om de klant beter te bedienen. Want die zit niet stil. En daarbij is data key. Data kan feiten leveren die processen echt veel efficiënter en beter maken. Ik ga je niet overspoelen met een digitale tsunami. Techniek is ook nooit het doel, slechts het middel. De tevreden klant is het doel. En ik geloof in baby steps. Maak het probleem heel klein, los het goed op en test bij de klant of het werkt. Die moet denken: a-ha! Veel bedrijven denken bij innovatie: o-oh. Vooral bij bedrijven die ’too busy to improve zijn’. Bedrijven die wel met morgen maar niet met overmorgen bezig zijn. Bedrijven die nog zeggen: ‘Ik pak even uw gegevens erbij, momentje hoor.’ Dat kan echt niet meer. Je had door goede data-gebruik allang kunnen weten dat precies deze klant zou bellen dus je had allang alle gegevens paraat moeten hebben, of beter nog… het vooraf kunnen oplossen.
PS. ik hou van sterke koffie.”

Programma:

17.00 Inloop en ontvangst met een drankje
17.30 Diner
19.00 Welkom – Frank Hoving (Vakgroep Coordinator Data Unit, Get There)
19.10 Albert van Breemen – Artificial intelligence 2.0
20.00 Pauze
20.15 Jan Huisers – Praktijkcase IOT Smarthome oplossing Feenstra
21.15 Afsluiting en borrel

Aanmelden

Kom je ook? Deelname is kosteloos maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je daarom snel aan via onderstaand formulier! De week voorafgaand aan het event ontvang je van ons een bevestiging van je aanmelding.

Datum: Donderdag 16 mei 2019, vanaf 17.00
Lokatie: De Postwagen, Hoofdstraat 53 Tolbert
Voor wie: IT professionals

Heb je nog vragen n.a.v. dit event? Dan kan je contact opnemen met Elise van der Horst, via 06-51043363 of elise.vanderhorst@getthere.nl


(Update: inschrijving gesloten)