Inspiring people. Excellent results.

Get There ICT professionals in Leek, Groningen. Gedreven door ICT willen wij samen meer bereiken, als betrokken en professionele ICT partner.

 • Deel:

Software; motor van vooruitgang

Donderdag 11 oktober organiseerde Get There een kennisevent (met diner en naderhand een borrel) met als thema ‘software; motor van vooruitgang’.

We lieten ons inspireren door onze sprekers Sander Hoogendoorn (101 Ways) en Gerard Doll (RDW). Sander besprak ondermeer het Cynefin model en geeft zijn visie op software development, Scrum en enterprise Agile, zelforganisatie, continuous delivery, en microservices. Gerard besprak de toekomst van autonoom vervoer en ging in op de evoluerende rol van software in de automotive sector.

We kijken terug op een zeer geslaagd event, met een groot aantal belangstellenden!

Programma:

17.30 Inloop en ontvangst met een drankje
18.00 Diner
19.00 Welkom – Auke van der Meulen (Algemeen Directeur Get There)
19.10 Gerard Doll – De toekomst van autonoom vervoer
20.00 Pauze
20.15 Sander Hoogendoorn – It’s a small world after all
21.45 Afsluiting en borrel

 

 • Datum: 11-10-2018
 • Lokatie: De Postwagen, hoofdstraat 53 Tolbert
 • Type: Sprekers Sander Hoogendoorn en Gerard Doll

  Gerard Doll – De toekomst van autonoom vervoer

  Gerard Doll is autoriteit op het gebied van zelfrijdende auto’s. Hij leidt de divisie bij de Dienst Wegverkeer (RDW) die auto’s, en dus ook zelfrijdende auto’s, toelaat op de Nederlandse snelwegen. Hij bezoekt autofabrikanten over de hele wereld om in hun keuken te kijken.

  Doll noemt de key players in automotive Google, Uber, Baidu, NVIDIA en Intel. Autofabrikanten met meer dan 90 jaar ervaring in het bouwen van auto’s worden links en rechts ingehaald door software bedrijven. En gaan we echt meemaken dat de auto en niet de bestuurder een rijbewijs moet gaan halen?

  Deze en andere intrigerende vragen over de toekomst van autonoom vervoer zal Gerard Doll beantwoorden.

  Sander Hoogendoorn – It’s a small world after all

  Sander Hoogendoorn is consultant, trainer, software architect, programmeur, spreker en schrijver. Hij is bekend als de auteur van boeken als Dit Is Agile en Pragmatisch modelleren met UML, maar vooral is Sander een katalysator in de innovatie van softwareontwikkeling bij veel internationale organisaties.

  De wereld verandert in toenemende snelheid. Organisaties zijn genoodzaakt om bij te blijven met nieuwe concurrenten die innovatieve technologieën makkelijker en sneller toepassen dan zij. Als gevolg hiervan verandert elk software aspect naar kleiner: kleinere teams, minder management, plattere organisaties, kortere cycli en kleinere componenten. Tijdens deze sessie bespreekt Sander onder meer wat dit betekent voor software development, Scrum en enterprise Agile, zelforganisatie, continuous delivery, en microservices.