Kennisevent Brain-Computer-Interfaces

Geslaagd kennisevent met ruim 100 gasten!

Zeer geslaagd kennisevent over ‘Brain Computer Interfaces’

Op woensdag 20 november stond het Get There kennisevent in het teken van Brain Computer Interfaces.
Wat is het? Wat kun je ermee? Wat is de huidige staat van onderzoek rondom Brain Computer Interfaces? Welke ontwikkelingen verwachten we voor de toekomst? En wat zijn de ethische aspecten van bepaalde toepassingen van neurotechnologie, zoals toegang tot privé gevoelens en gedachten? Deze en nog veel meer vragen beantwoordde onze spreker Dr. Femke Nijboer tijdens haar interactieve en informatieve sessie.

We kijken terug op een zeer geslaagd kennisevent, met een bezoekersaantal van ver over de honderd! We bedanken Dr. Femke Nijboer voor haar inspirerende lezing, en we bedanken alle gasten voor hun komst en belangstelling!
Ben jij er de volgende keer ook weer bij?

Over de spreker

Dr. Femke Nijboer (mei 2008 PhD Neurowetenschap, magna cum laude) heeft als wetenschapper verschillende prijzen op haar naam staan en doet al jaren onderzoek naar het brain-computer interfaces. Naast haar wetenschappelijke werk begon zij zich vanaf 2016 meer te richten op het maatschappelijke debat over neurotechnologie: de samensmelting van elektronica en ICT met het brein en de maatschappelijke gevolgen daarvan.
Femke’s lezingen staan bekend om haar humor, toegankelijkheid en haar enthousiaste interactie met het publiek.
Naast wetenschapper en spreker is Femke Nijboer ook assistent professor BSS (Biomedical Signals and Systems) aan de Universiteit van Twente.

Hieronder een selectie foto’s van de avond (met speciale dank aan BertJan Bakker).