Data consultancy

Data speelt een steeds grotere rol in je bedrijfsvoering, daar kun je niet omheen. Er wordt bovendien niet alleen steeds meer data geproduceerd, maar het ontsluiten van die data wordt ook steeds makkelijker. Hierdoor liggen er veel kansen, die je met behulp van data consultancy van Get There leert benutten.

Data consultancy in het kort

Hoewel er dus veel data beschikbaar is, zijn de bronnen vaak ongestructureerd. Om de informatie vanuit je databronnen te kunnen benutten, zetten we een data consultancy-traject in. Afhankelijk van jouw situatie voeren we tijdens zo’n traject een audit uit, analyseren we de beschikbare bronnen en maken een dataplan voor het beheer en de controle. Hoe groter de hoeveelheid gegevens, hoe groter de kans dat we het over big data consultancy gaan hebben. Als het namelijk om zeer grote hoeveelheden data gaat, komt er mogelijk een andere aanpak en andere tools bij kijken.

Deze bedrijven gingen je voor

Het dataplan dat regelmatig uit een data consultancy-traject voortkomt, is belangrijk omdat er anders een wildgroei van bronnen, tools en werkwijzen ontstaat. Dit leidt tot fouten en daarmee tot risico’s. Door data consultancy in te zetten en een gedegen dataplan te ontwikkelen, geef je antwoord op een aantal belangrijke vragen om het gebruik van data te stroomlijnen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Welke data is er beschikbaar?
  • Waar kunnen we deze data voor inzetten, wat kunnen we ervan leren?
  • Welke stappen zijn er nodig om data in ons voordeel te gebruiken?
  • Is er nagedacht over data-autorisatie en data-eigenaarschap?
  • Wat is het doel van de data, waarom heb je het vastgelegd en waarvoor mag je het gebruiken?

Of het nu om big data gaat of een beperkte hoeveelheid data: onze data-experts ontwikkelen in samenwerking met jou en betrokken stakeholders een gedegen dataplan waarmee het duidelijk is wat je vervolgstappen zijn. Uiteraard kunnen we ook meedenken over het inrichten en uitvoeren van die vervolgstappen.

Vanuit data consultancy kunnen we onder andere:

  • analytische rapporten opstellen waarin we context achter de data bieden;
  • ondersteuning bieden, zowel op locatie als op afstand, om complexe datasets te helpen interpreteren;
  • visualisaties maken van beschikbare data die belangrijke vragen beantwoorden;
  • dataworkshops geven om ervoor te zorgen dat je niet eindeloos aan ons vastzit, maar zelf met je data aan de slag kunt;
  • een gedegen datastrategie met je uitwerken.

In deze technieken zijn we o.a. gespecialiseerd

Begin met datagedreven werken in 4 stappen

Whitepaper - Datagedreven werken

Meer weten over Data Consultancy?

Harmen denkt graag met je mee!