DataQuest:

  • Deel:

DataQuest: Het avontuurlijke Ganzenbordspel voor datateams!

Over DataQuest

Data is een hot topic. Data vormt namelijk een essentieel onderdeel bij de digitale transformatie en datagedreven werken. Organisaties willen deze transitie graag maken om betere en weloverwogen beslissingen te nemen op basis van feiten uit de data. Alleen, hoe pak je dit aan? 

De eerste stappen zetten in het werken met data is vaak ingewikkeld. Om je data echt de waarde te kunnen geven die het verdient, hebben wij daarom een serieuze maar leuke game ontwikkeld: DataQuest. Op een leuke, interactieve manier kunnen we zo teams en organisaties een gevoel geven wat met data werken kan inhouden. 

Een interactief data spel: DataQuest

Ontdek de wereld van dataprojecten en maak de eerste stappen met datagedreven werken!

dataquest

De toegevoegde waarde van DataQuest

Het spel heeft als basis het traditionele ganzenbord, maar met een moderne, data-georiënteerde twist. Op een interactieve manier maak je kennis met de wereld van dataprojecten, terwijl je het opneemt tegen én plezier hebt met collega’s. Op deze manier wordt duidelijk waar de mogelijkheden, maar ook de uitdagingen van data zitten! 

  • Verhoog data literacy: DataQuest is een interactieve manier om medewerkers te betrekken bij het werken met data. Door deel te nemen aan het spel kunnen medewerkers meer inzicht krijgen in hoe data werkt en hoe het kan worden gebruikt om zakelijke beslissingen te nemen.
  • Vind elkaar op data vlak: Door samen te werken en te concurreren in het spel, kunnen medewerkers van verschillende afdelingen elkaar beter leren kennen en versterkt het de onderlinge relaties. De kracht van het spel is dat het geschikt is voor verschillende rollen, van IT tot aan Business en Beleid.
  • Verbeter de besluitvorming: Door het spelen van DataQuest kunnen medewerkers meer inzicht krijgen in hoe data kan worden gebruikt om betere zakelijke beslissingen te nemen. Dit kan binnen het bedrijf leiden tot een verbeterde besluitvorming op basis van data en uiteindelijk leiden tot betere bedrijfsresultaten.
  • Speel met elkaar een leuk spel en daag elkaar uit!

DataQuest is een nuttig hulpmiddel voor elk bedrijf dat wil investeren in het ontwikkelen van datavaardigheden en het verbeteren van de datageletterdheid van zijn medewerkers.

Wil je meer weten over DataQuest? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer!

Meld je ook aan voor DataQuest!

Ga ook deze game aan met een (fictieve) case zodat je na het spelen van het spel de handvaten hebt om binnen je eigen organisatie stappen te gaan zetten met datagedreven werken!

Liever eerst meer weten?

Neem contact met ons op!

Get There DataQuest

dataquest@getthere.nl
0594 511 513