Inspiring people. Excellent results.

Get There ICT professionals in Leek, Noord-Nederland. Gedreven door ICT willen wij samen meer bereiken, als betrokken ICT partner.

 • Deel:

NDC London was een feest!

NDC London is een uitvloeisel van de Norwegian Developer Conference in Oslo. De conferentie was zo succesvol dat ze tegenwoordig ook in Londen, Sydney en Massachusetts worden gehouden.

Waarom ze zo succesvol zijn? Een combinatie van dingen denk ik: de locatie, de sprekers, de organisatie, de sfeer en het eten.

TL;DR

Conferenties zijn de allerbeste besteding van je tijd en je geld als je geïnspireerd wilt worden om je dagelijkse werk met een frisse blik te bekijken. De NDC conferenties staan bij mij daarbij op nummer 1!

Eten

Om maar bij het laatste te beginnen: na de eerste sessie staan er diverse stands met warm eten; Indiaas, Thais, Engels, Italiaans. Elke dag anders en elke dag lekker. En voor iemand zoals ik met een gluten-allergie erg prettig om veel keuze te hebben. En misschien wel het allerbelangrijkste: er is een echte barista die perfecte espresso’s en cappuccino’s maakt.

Grote namen

Onder de sprekers waren dit jaar absolute toppers zoals Scott Hanselman, Scott Guthrie, Rob Conery, Jon Skeet (de man met een miljoen punten op StackOverflow) en de mannen van .NET Rocks. Maar daarnaast ook wat mindere goden met verhalen van hoge kwaliteit, zoals van onze eigen Delftse professor Felienne die de opening Keynote mocht doen.

Verrassingen

Er waren behoorlijk wat verhalen die niet persé over de nieuwste technologische snufjes gingen, maar over meer alledaagse dingen waar je als software maker mee te maken krijgt. Kevlin Henney vertelde bijvoorbeeld over  “Refactoring to Immutability”, Troy Hunt over security (You’ve been pwned), Rob Conery over zelfstandig worden en Scott Hanselman over het leven met diabetes-1.

Eén van onze favoriete verhalen was over Cake. Dat is een C# Make taaltje dat je kunt gebruiken ter vervanging van al je batch scripts en Powershell of al je aanklik-taken in Visual Studio Online. Het is verrassend aangenaam om je favoriete programmeertaal te zien in de context van een build script. Het wordt direct duidelijk wat er gebeurt:

var target = Argument("target", "Default");
var configuration = Argument("configuration", "Release");

// Define directories.
var buildDir = Directory("./src/Example/bin") + Directory(configuration);

Task("Clean")
  .Does(() =>
{
  CleanDirectory(buildDir);
});

Task("Restore-NuGet-Packages")
  .IsDependentOn("Clean")
  .Does(() =>
{
  NuGetRestore("./src/Example.sln");
});

Task("Build")
  .IsDependentOn("Restore-NuGet-Packages")
  .Does(() =>
{
  // Use MSBuild
  MSBuild("./src/Example.sln", settings =>
    settings.SetConfiguration(configuration));
});

Natuurlijk uitbreidbaar met je eigen C# code en ook beschikbaar als Task in Visual Studio Online; dat betekent dat je hele CI opzet uit één taak bestaat met daarin een Cake script dat zich weer prettig laat versioneren in je favoriete source control system (Git uiteraard…).

Sfeer

De sfeer bij de NDC conferenties is geweldig. De sprekers bijvoorbeeld zijn zeer toegankelijk; ik heb geprobeerd met al mijn helden even te babbelen en dat kan heel makkelijk.

NDC heeft ook strikte gedragsregels. Op andere tech conferenties hebben vrouwen regelmatig last gehad van “Brogrammer” gedrag; bij NDC wordt je dan direct op straat geschopt. In de lezingen mogen geen vrouwonvriendelijke grappen gemaakt worden en er is hard gewerkt om de aantallen vrouwelijke sprekers en vrouwelijke bezoekers omhoog te krijgen. Het komt ons vrijgevochten Nederlanders misschien wat zwaar over, maar de sfeer is mijns inziens daardoor echt relaxed.

Conclusie

Dit soort conferenties zijn zeer inspirerend. Het is zo belangrijk om af en toe even een paar dagen uit de sleur te stappen en je helemaal te laten verfrissen door het enthousiasme van de mensen wiens boeken je leest en wiens videos je kijkt op Pluralsight.

In juni is er weer een NDC Oslo. Gaan!