Inspiring people. Excellent results.

Gedreven door ICT willen wij samen meer bereiken. Als betrokken partner in Noord-Nederland. Dat is wie wij zijn. Wij zijn Get There.

  • Deel:

Elektrische rijders worden duurzame stroomhandelaren

slim laden: gas- en kolencentrales overbodig maken en tegelijkertijd geld verdienen

Energieleverancier Vandebron presenteerde de volgende stap in haar ambitie de energietransitie te versnellen: slim laden.

In oktober is een pilot van start gegaan met een selectie van Vandebron klanten die ten doel heeft om schommelingen in het energienet beter op te vangen. Door slim gebruik te maken van de batterijcapaciteit van auto’s veranderen elektrische rijders in duurzame stroomhandelaren. Van der Galiën: “Simpel gezegd stoppen wij met het laden van de honderden auto’s als er meer vraag dan aanbod is naar energie en starten we juist als het tegenovergestelde het geval is”.

Klanten doen ook hun voordeel met deelname: naar schatting verdient een gemiddelde leaserijder €250,— op jaarbasis, zonder in te leveren op comfort. Klanten geven zelf hun laadvoorkeuren aan zodat zij nooit zonder een lege batterij komen te staan.

De rol van Get There

Samen met ECEDO heeft Get There de implementatie gedaan van het OCPI protocol dat nodig is om de Vandebron laadpassen met de laadpalen te laten communiceren.

Wij feliciteren Vandebron met de geslaagde kick off.