Datamanagement

  • Deel:

Datamanagement

Omdat de hoeveelheid data in je bedrijf steeds verder zal blijven toenemen, is het belangrijk om die data te onderhouden, actualiseren, beheren en beveiligen. Dat noemen we datamanagement en daar helpen we je bij Get There op verschillende manieren mee.

Wat is jouw uitdaging?

Master Data Management

Bij Master Data Management of MDM kijken we naar de beste manier om de zogenaamde masterdata, ook wel brondata of stamdata, te beheren. Onder masterdata verstaan we de belangrijkste gegevens voor je bedrijfsprocessen, die vaak in meerdere applicaties staan.

Datakwaliteit

Je data moet goed genoeg zijn om het primaire proces mee uit te voeren. Heb je daar twijfels over of loopt er iets mis in de managementinformatie, dan is het noodzakelijk om met de datakwaliteit aan de slag te gaan.

Lees verder

Data governance

Data governance gaat over de manier waarop de data en de processen daaromheen binnen je bedrijf beheerd en uitgerold worden. Daarbij gaat het dus ook over het vastleggen van de juiste standaarden en het maken van afspraken. Bovendien moet er ook regelmatig gecontroleerd en getest worden of de afspraken nageleefd worden. Met goede data governance zorg je ervoor dat data consistent en betrouwbaar is, terwijl je er met de gemaakte afspraken ook voor zorgt dat de data niet verkeerd gebruikt wordt.

Data protection

Data protection of databeveiliging gaat natuurlijk over het beveiligen en beschermen van je gegevens. Dat wordt steeds belangrijker, omdat de snelheid waarmee nieuwe data wordt gecreëerd en opgeslagen blijft toenemen. Hierdoor wordt het waardevoller, waardoor je eerder te maken kunt krijgen met bijvoorbeeld hackers. Bovendien wil je ook altijd voldoen aan de privacywetgeving en zorgen dat er geen ongewenst gebruik van data voorkomt.

Data lineage

Met data lineage krijg je inzicht in de levenscyclus van data, vanaf de bron tot het gebruik ervan. Daarbij kijken we ook naar hoe de gegevens gaandeweg zijn aangepast en waarom. Doe je dit niet, dan wordt het bijna onmogelijk om de juistheid van data te verifiëren. Ook is het moeilijker om waarde toe te kennen aan de uitkomsten van dataproducten, zoals managementinformatie.

 

DAMA DMBOK

Bij het doen van een datamanagement-assesment maken we altijd gebruik van de laatste versie van DAMA DMBOK, hét raamwerk en de solide basis onder alle datamanagement-disciplines.

Datamanagement passen we toe bij

Datagedreven werken

Datagedreven of data-driven werken is niet meer weg te denken uit moderne organisaties. Steeds meer bedrijven maken de overstap of onderzoeken de mogelijkheden, maar er zijn vaak nog veel onbeantwoorde vragen. Op basis van onze expertise hebben we een whitepaper over datagedreven werken geschreven. We vertellen je onder meer wat datagedreven werken precies is, welke problemen het kan oplossen voor jouw organisatie en hoe je kan beginnen.

Begin met datagedreven werken in 4 stappen

Whitepaper - Datagedreven werken

Meer weten?

We helpen je graag