Databricks:

  • Deel:

Databricks: hét open integratieplatform voor je data-wensen

Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde van data. Of het gaat om de wens om een centrale plek voor alle beschikbare data te hebben, of een oplossing van waaruit machine learning of data science toegepast kan worden: in praktisch alle gevallen is Databricks het platform dat aan de basis staat. Get There is partner van en expert op het gebied van Databricks en ondersteunt je bij je data-wensen.

Wat zijn jouw data wensen?

Maximale schaalbaarheid

Waarin Databricks zich onderscheidt van andere oplossingen, is het bieden van een open dataplatform dat schaalbaarheid en flexibel is. Vanwege deze eigenschappen is Databricks in de kern voor praktisch alle uitdagingen in te zetten. Omdat het een cloudoplossing is, is het opschalen van rekenkracht en opslagcapaciteit erg eenvoudig en omgekeerd ook: zelfs kleine oplossingen kunnen zo kostenefficiënt worden opgezet. Hierdoor groeit het platform met je wensen mee, en betaal je nooit meer dan nodig is.

Het maakt niet uit of je een slagvaardige tool zoekt voor een datalakehouse of datawarehouse van waaruit je analyses kunt draaien, of met complexere zaken als voorspellingen op de beschikbare data aan de slag wilt, Databricks is een meer dan geschikt platform om hierbij te ondersteunen. Bovendien draait Databricks in de drie grote cloudomgevingen: Azure, AWS en Google Cloud.

Toepassingen van Databricks

Kom je met een vraag bij Get There, dan voeren we altijd eerst een analyse uit. We stellen de benodigde capaciteiten van het dataplatform vast, zoals bijvoorbeeld real-time dataverwerking, schaalbaarheid, koppelbaarheid. Daarnaast stellen we gezamenlijk enkele usecases vast waar het dataplatform voor gebruikt gaat worden, rondom bijvoorbeeld BI & Dashboarding, data science of real-time analytics. Aan de hand van deze uitkomsten bepalen we samen wat de beste oplossing is. Hierbij kan Databricks een rol spelen, maar kunnen we ook gezamenlijk besluiten andere technologie in te zetten die beter aansluit bij de wensen en eisen. We zoeken altijd naar de vraag achter de vraag, om zo precies te ontdekken wat er nodig is.

Databricks speelt onder andere een belangrijke rol in het dataplatform van Kabelnoord. Daar hebben we Databricks samen met de tools Azure Datafactory, dbt en PowerBI ingezet om een dataplatform te bouwen. Dit dataplatform vormt nu de centrale spil in de informatievoorziening binnen Kabelnoord.

Daarnaast vormt het de basis van de oplossing die we hebben ontwikkeld voor de Heuver Group. Daar werd veel tijd besteed aan werk dat grotendeels geautomatiseerd kon worden met een dataplatform.

Over onze Databricks-experts

Er is ontzettend veel mogelijk in de wereld van data. Dat zien ook veel van onze klanten, die met steeds complexere vraagstukken komen. Daarom is een deel van onze dienstverlening erop gericht om de oplossingen die we maken zo goed mogelijk in de organisatie in te bedden. Het is ons doel om een oplossing te maken waar je zelf mee verder kunt en wij onze expertise ook elders kunnen inzetten. Maar heb je naar aanleiding daarvan verdere wensen, uitdagingen, of heb je tijdelijke kennis nodig die niet in de organisatie aanwezig is? Dan helpen we daar graag mee!

Als officiële partner van Databricks staan we bovendien in nauw contact met de ontwikkelaars en architecten daar, die altijd bereid zijn op technisch en strategisch vlak mee te denken. Tot slot zorgen we er via de Databricks Partner Academy voor dat onze kennis altijd up-to-date is, zodat we onze klanten altijd de beste oplossing kunnen bieden.

Klantcases

Eenduidige antwoorden zonder omwegen met een dataplatform bij Kabelnoord

Dataplatform gebouwd met Databricks, waar data vanuit alle relevante systemen wordt samengevoegd.

Inzicht verkrijgen uit de waarheid bij Heuver

Tijdbesparing dankzij een dataplatform

Datagedreven in control komen op honderden miljoenen euro’s met TKP

Een dataplatform voor TKP om dagelijks in control te zijn

Wat is jouw uitdaging?