Onze werkwijze

  • Deel:

Onze werkwijze

Comfortabel en snel naar jouw data-oplossing

Gaat het om data-oplossingen, dan zijn er vele manieren mogelijk om tot een implementatie te komen. Wij hebben een aanpak die comfortabel en snel naar je data-oplossing leidt. We vertellen je graag meer over de werkwijze die onze voorkeur heeft.

Geïnspireerd door agile

Hoewel we ruime ervaringen hebben op het gebied van traditionele Prince 2-projecten hebben met hun typische waterval-ontwikkelmethode, heeft een agile-werkwijze onze voorkeur. Dat zit ‘m vooral in het feit dat het eenvoudiger bij te sturen is.

Vaak beginnen we met een projectaftrap, waarin we duidelijke afspraken maken en verwachtingen uitspreken. Daarna volgt een zogenaamde sprint 0, waarin we zo snel mogelijk toewerken naar een werkbaar concept. Wij noemen dit de landing-zone. Wil je bijvoorbeeld een dataplatform, dan gaan we in sprint 0 eerst zorgen dat we een werkende IT-omgeving krijgen met de juiste componenten. Vervolgens zorgen we dat we met een minimale check laten zien dat we een eerste databron kunnen ontsluiten en visualiseren. Je hebt dan niet alleen heel snel zichtbaar resultaat, maar ook direct van elk onderdeel van de uiteindelijke oplossing al een stukje neergezet. Dat maakt het tastbaar en vormt een goede basis voor de rest van het project.

Samen werken

Een goede data-oplossing kan alleen tot stand komen vanuit een volwaardige samenwerking. Jij komt met een idee of wens en kennis van de organisatie, wij met de expertise en ervaring om zo samen tot de beste oplossing te komen. Bovendien investeren we in een langdurige relatie met elkaar, waarin we je steeds verder kunnen helpen. Maar het uiteindelijke doel is altijd dat je zonder ons kunt.

Test-driven development

Naast een pragmatische houding, geloven we sterk in testen. Voor alles wat we bouwen, bouwen we ook een geautomatiseerde test. Dit hebben we voor onszelf als uitgangspunt genomen, omdat we op deze manier de kwaliteit borgen en verhogen. Ook weten we dankzij test-driven development zeker dat we later in het proces niet tegen dezelfde bevinding aanlopen.

Altijd overdraagbaar

Agile werken is voor ons geen excuus om niet te documenteren. In die filosofie is het specificeren en documenteren van de oplossingen die we bedenken, geen doel op zich. Toch zorgen we altijd dat we ons werk van een beschrijving voorzien. Hierdoor is het beter overdraagbaar en zorgen we dat je onze oplossing zo snel mogelijk ook zelf kunt beheren. Dat zorgt er ook voor dat de oplossing beter gedragen wordt binnen je organisatie. Bovendien is het beheren van onze oplossingen niet onze kernactiviteit, en willen we onszelf daarin zo snel mogelijk overbodig maken. Een echte win-win-situatie, dus.

Herhalen, kopiëren en hergebruiken

Waarom telkens het wiel opnieuw uitvinden? Daar bedoelen we in de praktijk mee dat we onze oplossingen technisch zo in elkaar zetten, dat we elk onderdeel los nog eens kunnen gebruiken. Technologie voor je dataplatform kan dan later nog eens gebruikt worden voor je datawarehouse of datamigratie. Dit werkt kostenbesparend, en bovendien profiteren we bij vervolgprojecten weer van de oplossingen die we eerder voor je hebben gedaan. Hoe langer en vaker we samenwerken, hoe korter de doorlooptijd van nieuwe functionaliteit dus wordt.

Cloud-driven

Bij het bedenken en maken van onze oplossingen, willen we graag de beste techniek gebruiken. En in de meeste gevallen is dat open source. Dat komt omdat open source-techniek vaak sneller ontwikkeld en verbeterd wordt, omdat de ontwikkelaars oprecht enthousiast zijn over wat ze maken. Bovendien ben je door open source te werken ook een stuk flexibeler, en kun je bijvoorbeeld makkelijker overstappen van de ene naar de andere cloudaanbieder.

Meer weten?

Wij zijn serieus enthousiast over onze werkwijze, en vertellen je er dan graag ook meer over. Ben je benieuwd hoe we jouw uitdaging zouden oppakken, neem dan vooral eens contact met ons op!

Wat is jouw uitdaging?

We helpen je graag!