Totalbookings platform: live entertainment makkelijk en snel zelf boeken

Robuust en schaalbaar platform met goede performance bij gekoppelde registratie en complexe administratieprocessen

 • Deel:

TotalBookings.com: live entertainment gemakkelijk en snel zelf boeken

TotalBookings is hét platform voor entertainment in Nederland; het biedt de tools om gemakkelijk, snel en veilig zelf je boekingen digitaal te regelen. Het platform geeft niet alleen jou de mogelijkheid een artiest, entertainer of spreker rechtstreeks te boeken, het is voor de artiest, entertainer of spreker ook dé tool om zelf geboekt te kunnen worden.

Voorloper in de branche: geen wachttijden of onduidelijkheid en direct zicht op boekingsvormen en kosten

Een offerte aanvragen, opties in de agenda’s plaatsen en vervolgens wachten op een beslissing van de opdrachtgever…Voorheen ging het boeken van een live entertainment, of het geboekt worden als artiest, meestal gepaard met lange wachttijden en onduidelijkheid. Heel vervelend voor beide partijen. TotalBookings besloot een einde te maken aan deze oude stijl van boeken. TotalBookings (opgericht in Amsterdam) heeft sinds 2018 als missie het boeken van live entertainment te vergemakkelijken voor álle partijen. En dat lijkt met met de nieuwste technologie zeker gelukt! Het boeken van entertainment verloopt voor zowel de klant als de leverancier eenvoudig, aangenaam, snel en veilig.

TotalBookings investeert continu in het verbeteren van het platform, waarbij gebruikerservaringen centraal staan. Hiermee is TotalBookings een voorloper in de branche.

Het probleem: Bestaande site en CMS te beperkt

Bestaande site te beperkt voor complexiteit en uitbreiding

De bestaande site in WordPress bleek de grenzen te hebben bereikt van de complexiteit van gekoppelde registratie, administratie en uitbreidingswensen. Ook moest de digitale betaling en facturatie eenvoudig en tegelijkertijd uiterst veilig verlopen. Het werd tijd voor een robuust platform dat schaalbaar is.

 

De opdracht: Een overzichtelijk en schaalbaal platform

Realiseer een overzichtelijk platform dat schaalbaar is en goede performance geeft bij complexe administratieprocessen

Er lagen nogal wat wensen op tafel, omdat bij het boeken van entertainment veel komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan de contracten met de artiesten, aan Buma/Stemrarechten die betaald moeten worden bij het boeken van de meeste (maar niet alle) muzikale optredens, aan de gage van een artiest (waarvan het BTW percentage verschilt per act) en de mogelijkheid voor een artiest om de eigen profielpagina te kunnen beheren. Denk ook aan de mogelijkheid om voor een optie te kiezen als je nog even bedenktijd wilt, of dat het gaat om een besloten optreden op een privéfeest. Ook moeten artiesten kunnen aangeven wat er op locatie aanwezig moet zijn om het optreden te kunnen laten slagen. Een goede onderverdeling binnen de categorieën live entertainment en duidelijkheid over de diverse boekingsvormen mocht ook niet ontbreken. Vergeet ook de commissie die TotalBookings rekent over de boekingen en betaalde opties niet. En de facturen moesten vooral transparant zijn (dus hoe zijn de totale kosten opgebouwd?).

Gratis?

O ja, en het gebruikmaken van TotalBookings moest helemaal gratis blijven en gebruikers zouden zelf het beheer over de eigen account moeten krijgen.

Al met al voldoende complexiteit om er serieus werk van te maken. Nadat de betrokkenen een aantal bedrijven hiervoor hadden ‘bekeken’, hebben ze gekozen voor Get There. En dat bleek een goede keuze: de opdracht met deze complexiteit is precies een klus voor Get There.

 

 

Onze oplossing: Een schaalbaar boekingsplatform

Een robuust en schaalbaar boekingsplatform voor live entertainment

In relatief korte tijd heeft Get There de beperkte site omgezet naar een efficiënt, overzichtelijk, veilig, robuust en transparant platform, dat als boekingstool voor live entertainment in Nederland voorloper is in de branche.

Resultaat: Een schaalbaar platform: voorbereid op uitbreidingswensen met goede performance

In het kort heeft Get There samen met Totalbookings.com een betrouwbaar en robuust platform gerealiseerd waarmee je de entertainment boekingen zelf regelt!

 Alle voordelen op een rijtje

 • Een schaalbaar platform: voorbereid op uitbreidingswensen;
 • Robuuste boekingstool met goede performance bij veel dataverkeer;
 • Helemaal zelf je boeking regelen, zonder tussenkomst van derden;
 • Veilig: gegevens, facturatie en betalingen vinden plaats volgens de huidige veiligheidsnormen;
 • Eenvoud: duidelijk menustructuur en vermelding kosten;
 • Tijdbesparing: geen wachttijden
 • Duidelijkheid over je boekingen
 • Efficiëntie: snel en eenvoudig boeken
 • Transparantie: alle kosten overzichtelijk op een rijtje
 • Toegankelijkheid: een eigen account voor iedereen, en een profielpagina voor de entertainer
 • Duidelijke artiestencategorieën: alle te boeken artiesten zijn onderverdeeld in overzichtelijke categorieën, die zelfs weer onderverdeeld zijn in subcategorieën. En overzichtelijke menustructuur leidt je naar jouw gewenste artiest. Nooit meer ‘verdwalen’ in het aanbod;
 •  Overzichtelijke boekingsvormen.

Get There heeft de backend gerealiseerd en op basis van de ontwerpen van Concept7 (voor design, user experience en het registratieproces) de front-end gebouwd. We bedanken Concept7 voor de goede samenwerking en we zijn blij dat we voor Totalbookings het beheer mogen verzorgen.

 

Totalbookings.com is op 3 mei 2021 live gegaan. Wij feliciteren Totalbookings.com daarmee en wensen hun veel succes!

Andere klantcases waar we trots op zijn

KultuurCentrale: robuust en schaalbaar platform

regionale marktplaats voor kunst en cultuur

Mijn Kabelnoord: robuust en uitbreidbaar klantenportaal

enorme afname druk op klantenservice

Online productconfigurator

vernieuwde frontend, beheeromgeving en betaaloplossing

Meer weten over deze case of over boekingsplatformen?